Original Sokos Hotel Alexandra uudistui

Original Sokos Hotel Alexandran ilme päivittyi Rakennustoimisto Alosen käsissä talvikauden 2016–2017 aikana.

Laaja uudistus perinteikkäälle ja suositulle hotellille

Osuuskauppa Keskimaan omistuksessa vuodesta 1990 ollut Original Sokos Hotel Alexandra kaupungin keskustassa on vuosien varrella muuntautunut moneen kertaan. Viimeisin remontti hotelliin oli toteutettu vuonna 2005, ja syksyllä 2016 ilmettä haluttiin päivittää tarjoamaan kävijöille vielä parempia asiakaskokemuksia.

Projekti lähti liikkeelle kilpailutuksesta, jonka kautta pääurakoitsijaksi valikoitui Rakennustoimisto Alonen. Taustalla oli jo aiempia Keskimaalle onnistuneesti toteutettuja hankkeita, kuten Solo Sokos Hotel Paviljongin sisustusurakka sekä nyt jo toimintansa lopettaneen Hotelli Jyväshovin remontti.

Hanke oli sisällöltään laaja, ja Rakennustoimisto Aloselle Alexandran uudistus oli talven 2016–2017 suurin urakka, joka työllisti parikymmentä omaa työntekijää sekä ison määrän aliurakoitsijoita.

Lopputuloksena tyylikkyyttä ja luonnonläheistä tunnelmaa

Yhdeksän kuukauden aikana uusittiin hotellin julkisivu ja vesikatto sekä Asemakadun puoleisen, vuonna 1973 valmistuneen siiven kaikki hotellihuoneet. Huoneita oli remontoitavalla alueella noin 100, mutta uudistuksen myötä niistä valmistui 65 entistä isompaa huonetta uudella ilmeellä. Niiden kaikki pinnat ja tekniikka uusittiin perusteellisesti.

Kohteen sijainti asetti haasteita logistiikalle ahtautensa takia, ja talviaikainen toteutus vaati erityisjärjestelyjä lämmityksen ja olosuhdehallinnan suhteen. Remontti saatiin kuitenkin hienosti valmiiksi aikataulun mukaan kesällä 2017, ja kesäkauden asiakkaat pääsivät jo yöpymään uusittuihin huoneisiin.

Remontin myötä hotellin yleisilme on tyylikäs ja siisti ja huoneet tavanomaista tilavampia. Huoneiden sisustus on laadukas ja lämminhenkisen viihtyisä. Värimaailma ja materiaalivalinnat ovat saaneet vaikutteita keskisuomalaisesta luonnosta, ja miellyttävää vaikutelmaa täydentävät epäsuorat valaistusratkaisut sekä huoneita tasaisesti jäähdyttävät kattopaneelit.

Lue seuraava referenssi:

Jalo kitchen & lounge

Lue referenssi